//Rainbow Lovers is Coming!
Follow Dashboard
> LAWAK UNTUK DIFIKIRKAN
Saturday, 5 June 2010 | 0Superstar (s)!

> kalau anda
> fikir anda masih islam...bacalah
> Kalau anda pikir anda masih islam
> bacalah...kalau
> tidak......Allah saja yang tahu...
> Message: Tolonglah ambil masa 2 minit untuk membaca ini.... kalau
> lebih dua minit
> tu bukan membaca la tu..tapi mengeja.. ;-)
>
>
> Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi
> Maha
> Pengasih...
>
>
> Bayangkan benda ini berlaku pada anda..... Suatu
> hari pada masa
> Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih
> kurang
> 1,000 jemaah...
> tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi
> seluruh tubuhnyer dgn
> pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji
> mata and
> membawa mesin
> gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik "
> "Sesiapa yang sanggup
> MATI
> kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"
> Selepas
> mendengar amaran
> lelaki
> itu maka segeralah bertempiaran lari para
> jemaah
> itu
> utk
> menyelamatkan
> diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya
> tinggal lebih
> kurang
> 20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat
> masing-masing termasuk
> Pak
> Iman tu... Lelaki yang bertempik tadi segera
> membuka
> tutup mukanya
> lalu
> melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "Ok
> Pak
> Iman, saya dah
> halau
> SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak
> Iman
> mulakan sembahyang
> Jumaat".... Lalu kedua lelaki tersebut berpaling
> dan
> meninggalkan
> jemaah.... Macammana.. adakah anda rasa lawak
> dgn
> cerita di atas.
> selain
> terhibur anda fikirlahlah...
>
>
> " Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia
> Islam hanya
> 20 yg
> betul-betul
> beriman... "
>
>
> " Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah
> lupakan
> ALLAH bila
> menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya
> membawa
> mesin-gun.. dia tak
> kata
> pun
> nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah..
> baru
> kena ugut
> terus
> lari
> lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang
> jumaat
> lagi..."
>
>
> "Lawak, ada juga yang agamanya cuma
> seminggu sahaja..
> tu pun bila time
> sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org
> kampung.. ada
> tu lagi dashyat
> setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."
>
>
> "Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip
> dan apa
> yang di tulis
> oleh surat khabar daripada apa yang tercatit
> dsalam
> al Quran"
>
>
> "Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia
> hanya
> sementara, akhirat
> adalah
> tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba
> mengejar dunia"
>
>
> "Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend
> atau
> girlfriend
> berejam-rejam
> tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup
> masa..
>
>
> Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak
> thread atau email
> yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua
> tempat
> tapi merasa berat
> nak berkongsi dan nak hantar artikel2
> yang
> berunsur
> agama
>
>
> Lawak kan ???/ Kenapa gelak/ tu kan realiti.. tapi
> yg
> paling lawak
> sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni
> akan
> sampaikan kat
> orang
> lain... berapa orang yang akan buka email ni
> untuk
> luangkan masa
> membaca? berapa banyak????
> wallahuaallam


Older Post | Newer Post
Queen Quotes!



Welcome to my blog :) Before anything else please follow these rules : No ripping , spamming , and any type of childish acts . Respect is a must . Enjoy your stay and have fun !

STORY OWNER

Wish List

HAPPY FAMILY
SPM
DIPLOMA
DEGREE
IPHONE 6
MARRIED

Press The Link !

Twitter
Instagram
Youtube
Facebook